Indecs Workflow Workshop – Új dimenzió a követeléskezelési workflow automatizálásában

Szerző: | 2024.máj.6

Az iparban eltelt évek során több folyamatvezérlő megoldás is megjelent, mindegyik más-más megközelítéssel próbált választ adni az egyre komplexebb munkafolyamatokra. Az útkeresés 2011-ben viszonylagos nyugvópontra jutott, amikor az iparág elfogadottá tette az úgynevezett BPMN2-t, mint iparági standardot. Ez a formátum és módszertan az üzleti felhasználók és az informatikusok közös nyelvévé vált, lehetővé téve az üzleti folyamatok közvetlen végrehajtását az informatikai rendszerekben.

A Késmárki Szotverfejlesztő Kft. csapata számos lehetőséget mérlegelt, mielőtt a Camunda Modeler és a Camunda Workflow Engine mellett döntött volna. Ezek a megoldások kiforrott és stabil platformoknak bizonyultak. Azonban tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy a workflow engine közvetlen végrehajtása némi nehézséget okozhat, különösen a felderítést és a hibakeresést illetően. Ennek megfelelően szakembereink az „external task model” mellett döntöttek. Ebben a modellben a workflow engine nem közvetlenül hajtja végre az Indecs funkciókat, hanem egy feladatlistán keresztül kezdeményezi azokat, melyek lehetnek gépi vagy emberi beavatkozást igénylő műveletek.

Az Indecs biztosítja a folyamatokhoz szükséges adatokat, például tartozás összegét, kötelezett életkorát, utolsó sikeres hívás dátumát vagy ingatlanfedezet meglétét. Ezek a változók futási időben hozhatók létre SQL kifejezések alapján, így a paraméterek bonyolultságára nincsenek korlátozások.

Bár a Camunda Engine biztosít egy hasznos funkciót, a Cockpit-et, amely lehetővé teszi a futó folyamatok monitorozását, a mi fejlesztésünk, az Indecs Workflow Monitor lényegesen tovább viszi ezt a koncepciót. Miközben a Cockpit általános betekintést nyújt a folyamatok aktuális állapotába, az Indecs Workflow Monitor részletes, átlátható és valós idejű információkat szolgáltat minden feladatkosárról, minden ügyintéző vagy munkát végző modul terheléséről. Ez a megoldás különösen értékes lehet, ha pontos és azonnali áttekintésre van szükség a munkafolyamatok állapotáról.

Legújabb termékünkről többet is megtudhatsz 2024. május 9.-én az Indecs Workflow Workshop-on, ahol betekintést nyerhetsz a termék működésébe közvetlenül az alkotóktól.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://kesmarki.com/form/