Az Ügyfélportál az Indecs egyik hasznos kiegészítő webportálja, amely egyszerre ad megoldást az adósokkal való olcsó és biztonságos kommunikációra, valamint a GDPR által előírt adat transzparencia és önrendelkezés biztosítására. Természetesen a legszigorúbb titkosítási protokollok használata mellett.

Az Ügyfélportál értesítési felületén biztonságosan tudnak levelezni az adósok és a hitelezők, és mindezt a postai levelezés árának töredékéért.

Az adósok áttekinthetik a róluk tárolt adatokat, önként további kapcsolati adatokat adhatnak meg, és kérhetik a rendszerben (nem jogi érdekből) tárolt adataik törlését. Emellett saját maguk tekinthetik meg interaktív módon a részletfizetési lehetőségeiket, illetve kérvényezhetnek akár részletfizetési megállapodást is, a rendszerben előre definiált feltételek szerint.

További értékes funkciója az Ügyfélportálnak, hogy lehetővé teszi a tartozás, vagy az aktuális részlet bankkártyával történő online kiegyenlítését.

Az adósok által Ügyfélportálon indított tevékenységeinek mindegyike megjelenik a kötelezetthez rendelt operátor Indecs felületein feladatként.