Képzeld el, mi megalkotjuk! – Személyre szabott követeléskezelő szoftver készítése

Szerző: | 2024.febr.23

Az Indecs egy olyan követeléskezelést támogató üzleti alkalmazás, melynek minden futó példánya azonos műszaki alapokat használ, de működése tág határok között megváltoztatható az ügyfelek igényeinek megfelelően.

Minden bevezetést a megrendelő üzleti folyamatainak vizsgálatával kezdünk, hogy megállapítsuk, a rendszer mennyire képes ezeket támogatni.

Modulok

Először áttekintjük az Indecs moduljait, hogy melyikre lesz szükség, és melyikre nem. Ha csak a szükséges modulokat telepítjük, akkor nemcsak kedvezőbb árú lehet a rendszer, de a hibák lehetősége is kisebb. Az egyszerűbb rendszer mindig jobban üzemeltethető.

Workflow

Ha elvárás a rendszerrel szemben, hogy „szigorúan vezesse az ügyinézők kezét”, akkor fejlesztőink a megbízó igényei szerint paraméterezhető, egyedi workflow megoldást készítenek.

Ezen a téren hamarosan komoly változásokra számíthatnak ügyfeleink, mert ezt a folyamattervezést akár saját kezükbe is vehetik.

Értékkészletek, értéklisták

Minden esetben egyeztetjük az Indecs értékkészleteit is: ezek nagy része megváltoztatható, az ügyfél igényei szerint alakítható. Nincs két olyan cég, amely egyforma ügyállapotokat szeretne a rendszerben, például a fedezeti ingatlanok osztályozása, a feladatok és naptári események típusai is különbözőek ügyfelenként.

Paraméterezés

A szoftver viselkedését számos rendszerparaméter irányítja: ezeket a megbízó igényeinek megfelelően állítjuk be. A paraméterek nagyon sok mindent képesek befolyásolni: hogyan számítjuk a kamatokat a fizetési meghagyásban, mi legyen az alapnyelve a felületnek, milyen sorrendben könyveljük a bevételeket, hogyan viselkedjen az iktatási sor, milyen legyen a bizonylatok sorszámozása…stb.

Vezetői Információs Rendszer

Az Indecs számos beépített lekérdezéssel, riporttal érkezik meg telepítéskor a felhasználókhoz, azonban a tapasztalatok szerint ez sosem elég. Jó hír, hogy a rendszer éles üzem közben bármikor bővíthető újabb és újabb riportokkal, a rendkívül rugalmasra tervezett Vezetői Információs Rendszer segítségével. Ez – nevével ellentétben – nem csak a vezetőknek, hanem bármelyik (arra jogosult) munkatársnak képes adatokat szolgáltatni. De továbbmegyünk: a szükséges, cégre jellemző, legfontosabb riportok „beköthetők” a fontosabb képernyőkre, így pár kattintással hozzájuthatunk a minket érdeklő adatokhoz.

Dokumentum sablonok és adatmezők

A beépített szövegszerkesztővel minden igényt kielégítő dokumentumokat tervezhetünk, amelyeket aztán egyedi formalevél mezőkkel tudunk megszemélyesíteni. A levelekben logó, aláírás, táblázatok, vonalkódok, QR kódok is szerepelhetnek. A levélsablonokon túl a formalevél mezők is üzem közben bővíthetők, kis informatikai szaktudással újakat hozhatunk létre. Innentől pedig a levelek egyedileg vagy nagy tömegben is elkészíthetők. Küldhetjük ezeket akár nyomtatóra, akár kézbesítő szolgálatnak digitálisan postázásra.

Integráció

Gyakran előfordul, különösen nagyobb vállalatoknál, hogy más szoftverekkel is integrálni kell a behajtási rendszert. Erre ma a leginkább kézenfekvő megoldás az API-k használata. Az Indecs képes adatokat szolgáltatni SOAP és REST API-n keresztül, és hasonlóképpen képes adatok feldolgozására SOAP és REST web service-ek hívásával. Az újabb szolgáltatások kialakítása gyors, és az alaprendszert nem érinti. Amennyiben az Indecs hívja a web service-eket, úgy ezt általában külön modulok fejlesztésével oldjuk meg, ami szintén érintetlenül hagyja az alaprendszert.

Összefoglaló

A fentiekből jól látszik, hogy milyen lehetőségek vannak az Indecs testre szabásában. Nagyon sok esetben az itt felsorolt módszerek és eljárások segítségével úgy tudjuk formálni a rendszert, hogy az üzleti igényeknek való megfelelés nem igényel programozást. De kétségkívül létezik olyan szintű probléma, ami azt igényli, hogy az alaprendszerhez is hozzányúljunk. Felkészült fejlesztő csapatunk várja az ilyen kihívásokat, és kész megvalósítani ezeket az igényeket is.